Destiláty a Lihoviny
Destilát je ušlechtilá lihovina, která vzniká destilací zkvašeného rmutu, jenž je připraven z rozdrcených plodů nebo jiných částí rostlin. Osobité aroma získává pálenka z ovoce či suroviny, ze kterého byla připravena.vykvašený rmut (kvas) připravený z ovoce se destiluje. Vzniká takzvaný surový destilát, který se další destilací (rektifikací) upravuje na pitnou lihovinu, tato se už nepřislazuje. Po rektifikaci a případném rozředění se lihovina ukládá k dalšímu zrání. U některých druhů pálenek se k ukládání používá dubový sud, z něhož lihovina přejímá barvu a částečně i chuť. Moderní pálenice jsou vybaveny ultrazvukovým zařízením pro umělé stárnutí pálenky.
Nejprodávanější
Pálenku z našeho svrchně kvašeného speciálu Bohemian Ale vyrábí osobně mistr Jiří Syrovátka ve svém biolihovaru Zámecké sady v Chrámcích. Zde se věnuje produkci exkluzivních...
Borovička mimořádné kvality pověstné v celém kraji s pravým jalovcovým destilátem z jalovčinek česaných z keřů albánských hor, křišťálově čisté vody a velejemného lihu....
Koniferum borovička je ľahká svieža borovička s mimoriadne obľúbenou receptúrou, vyrobená z borovičkového destilátu prekvasených borievok s pridaním kvalitného jemného liehu a...
Koniferum borovička je ľahká svieža borovička s mimoriadne obľúbenou receptúrou, vyrobená z borovičkového destilátu prekvasených borievok s pridaním kvalitného jemného liehu a...
Koniferum borovička je ľahká svieža borovička s mimoriadne obľúbenou receptúrou, vyrobená z borovičkového destilátu prekvasených borievok s pridaním kvalitného jemného liehu a...
Neoddeliteľná súčasť nášho kultúrneho dedičstva vyniká ľahkosťou a sviežosťou. Pripravujeme ju už takmer 100 rokov z borovičkového destilátu prekvasených borievok, pridaním...