Aperitiv
Aperitiv je alkoholický nápoj, který se podává 15–20 minut před začátkem jídla. Zpříjemňuje čekání na pokrm, vyvolává hlad a větší chuť na jídlo. Mělo by ho být skutečně jen malé množství. Jde také o společenskou záležitost. Podává se nejčastěji 1 decilitr ve skleničkách, nebo miskách s drobným plátkem citronu. Zde platí: jiný alkohol, jiný způsob podávání. Už ve starém Římě se pil aperitiv, aby se připravil trávicí trakt na požitky z nadcházející hostiny. Časem se z aperitivu stala velmi sofistikovaná záležitost. Velkou zásluhu na tom mají Italové, právě v Itálii se zrodily aperitivy, jako je Campari, Martini nebo Cinzano.
Nejprodávanější
Výpis produktů

Unikátní likér oranžovočervené barvy. Pochází z roku 1919 ze severovýchodní Itálie. Má bohatou a komplexní chuť vyplývající z infuze směsi vysoce kvalitních bylin a kořenů....

Ani bitter, ani likér... prostě Campari. Právem se říká, že bez Campari není bar. Dobře se hodí do jednoduchých míchaných nápojů, jako jsou Campari Orange a Campari & Tonic,...

Crodino Rosso stimulující červené barvy se vyznačuje trpkým aroma krvavého pomeranče, v závěru s lehce nahořklou tříslovinou.

Klasický čistý vermut výborný s ginem, tequilou nebo bílým rumem. Tato čistá a sladká varianta vermutu byla prvně vyrobena v Chambéry, o mnoho dřív, než italští výrobci přišli...

Vermut, který udělal Martini slavným - zkuste ho 50:50. Dolin Dry je klasický vermut s lehkým, čistým profilem, který dobře ladí s rybami a mořskými plody. Jeho chuť vychází z...

Více než padesát bylin dává tomuto lehkému červenému vermutu jeho jedinečný charakter. Můžete ho míchat s bourbonem nebo skotskou, a osvěží i Negroni.

Nižší, zlatavě žlutá barva, příjemně, medově kořenité aroma s ovocným podtextem. Chuť je středně plná, svěží s nasládlým závěrem.