Aperitiv
Aperitiv je alkoholický nápoj, který se podává 15–20 minut před začátkem jídla. Zpříjemňuje čekání na pokrm, vyvolává hlad a větší chuť na jídlo. Mělo by ho být skutečně jen malé množství. Jde také o společenskou záležitost. Podává se nejčastěji 1 decilitr ve skleničkách, nebo miskách s drobným plátkem citronu. Zde platí: jiný alkohol, jiný způsob podávání. Už ve starém Římě se pil aperitiv, aby se připravil trávicí trakt na požitky z nadcházející hostiny. Časem se z aperitivu stala velmi sofistikovaná záležitost. Velkou zásluhu na tom mají Italové, právě v Itálii se zrodily aperitivy, jako je Campari, Martini nebo Cinzano.
Nejprodávanější

Unikátní likér oranžovočervené barvy. Pochází z roku 1919 ze severovýchodní Itálie. Má bohatou a komplexní chuť vyplývající z infuze směsi vysoce kvalitních bylin a kořenů....

Aperol Spritz, nejpopulárnější drink v Itálii, přináší dokonale namíchanou novinku Aperol Spritz RTS. Jak zkratka RTS, neboli Ready To Serve, napovídá, lahvičky...

Ani bitter, ani likér... prostě Campari. Právem se říká, že bez Campari není bar. Dobře se hodí do jednoduchých míchaných nápojů, jako jsou Campari Orange a Campari & Tonic,...

Cinzano je světově proslulý alkoholický nápoj obdivovaný pro svoji jemnou vyváženou chuť a charakteristické aroma. Cinzano je italská legenda, tradiční, nadčasové, s více jak...

Cinzano je světově proslulý alkoholický nápoj obdivovaný pro svoji jemnou vyváženou chuť a charakteristické aroma. Cinzano je Italská legenda, tradiční, nadčasové, s více jak...

První vyrobení Bianco Casa Cinzano v r. 1757 se stalo důležitou kapitolou v historii koktejlů z Itálie. Díky autentické směsi bylin, koření a vína, jež nápoji dodávají...

Legendární nealkoholický aperitiv Crodino byl uveden na trh v roce 1965. V současné době je tento elegantní, prémiový, vysoce kvalitní produkt v Itálii...

Crodino Rosso stimulující červené barvy se vyznačuje trpkým aroma krvavého pomeranče, v závěru s lehce nahořklou tříslovinou.

Klasický čistý vermut výborný s ginem, tequilou nebo bílým rumem. Tato čistá a sladká varianta vermutu byla prvně vyrobena v Chambéry, o mnoho dřív, než italští výrobci přišli...