Sierra Norte Yellow Corn 45% 0,7l
Kód: A6754Související produkty
Detailní popis produktu
Pohoří Sierra Norte v mexickém státě Oaxaca s bohatou flórou a křišťálově čistou tekoucí vodou patří k nejcennějším místům na světě z hlediska biologické rozmanitosti. Více než jakákoli jiná plodina ztělesňuje kukuřice životodárný vztah mezi těmito starobylými horami a jejich obyvateli. Potomci prvních zemědělců v regionu pokračují v přesazování nejlepších semen z každé sklizně, jak to oni a jejich předkové dělali více než 7 000 let.
Naše whisky se vyrábí z 85 % z geneticky nemodifikované černé, bílé, žluté, fialové a červené kukuřice pěstované tradičními farmáři v mexické Oaxace a z 15 % ze sladového ječmene, poté se dvakrát destiluje v měděných kotlích a zraje přibližně 2 až 3 roky v sudech z francouzského dubu.
Destilaci Sierra Norte odstartovala vášeň mistra destilatéra Douglase Frenche používat různé odrůdy této starobylé, aromatické oaxacké kukuřice k výrobě řady jedinečných, vynikajících whisky. Každá odrůda se destiluje zvlášť a zraje v sudech z francouzského dubu, aby vynikl její individuální charakter a nuance.
Doug French má za sebou více než 20 let destilace mezcalu a rozhodl se, že je čas rozšířit své řemeslo a využít své destilační zařízení naplno. Dědičná kukuřice byla plodinou, kterou bylo možné pěstovat každoročně, a jeho láska k whisky ho přivedla k vytvoření první značky Single Barrel Mexican Whiskey dostupné v USA.
V Oaxace je 8 regionů a všechny se spojují v hlavním městě Oaxaca City. Lihovar Douga Frenche se nachází v San Agustin de las Juntas na okraji hlavního města. Zde se destiluje Sierra Norte a zraje v jemnou whisky.
Doug spolupracuje s tradičními farmáři z různých regionů na pěstování a sklizni kukuřice předků. Bohužel pro tradiční zemědělce v dnešním světě není oddanost udržování kukuřice předků a zemědělství konkurenceschopná s GMO zemědělstvím. Tradiční dědičná kukuřice, lidé a jejich kultura tak umírají, protože nejsou ekonomicky životaschopní.
Kukuřice předků se prodává na vesnicích na výrobu tortill a tamales. S tím, jak lidé opouštějí vesnice a stěhují se na sever za prací, trh s dědičnou kukuřicí se zmenšuje a zemědělci se také stěhují na sever za prací. Doug vyvinul skvělý recept a systém výroby kukuřičné whisky. Od farmářů vykupuje dědičnou kukuřici za spravedlivou cenu, aby si mohli vydělat dobrou mzdu a nadále žít na svých farmách.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Zbytek světa |
---|---|
Hmotnost: | 2 kg |
Procento alkoholu: | 45.00 |
V balení: | 6 |
PACKAGE: | 1 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.