Skotská
Přestože má každá whisky země co nabídnout, skotská whisky je zaručeně nejoblíbenější a nejdůležitější pro celý alko-průmysl. Udává trendy a pravidla, kterými se inspiruje zbytek celého světa. Má bohatou historii, která dokonce způsobila rozdělení Skotska do pěti regionů, přičemž v každém chutná whisky trochu jinak: Lowland, Highland, Speyside, Islay, Cambeltown.
Skotskou whisky definujeme jako obilný destilát, který musí být rmutovaný, destilovaný i stařený na území Skotska a to po dobu minimálně 3 let v dubových sudech o maximálním objemu 700l. Nesmí se do něj přidávat nic, kromě vody a barviva E150A a musí byt lahvován při minimálně 40% alkoholu.
Nejprodávanější
Glenfiddich 12YO dominuje kategorii skotských single malt whisky a je to celosvětově nejprodávanější a nejoceňovanější whisky na světě. Zraje v sudech ze španělského a...
Glenfiddich 15 YO zraje 15 let ve třech druzích dřeva metodou solera: v evropském dubu po sherry, v sudech po bourbonu a mladém dubu. Všechny tři složky se poté smíchají v...