Raicilla Perra Suerte Maximiliana 41% 0,7l

Kód: A7493
Novinka
Neohodnoceno
1 829 Kč / ks 1 511,57 Kč bez DPH
Skladem (3 ks)
Můžeme doručit do:
4.4.2025
Možnosti doručení

Raicilla Perra Suerte, 100% Maximiliana Agave, má průsvitný vzhled. Na nose převládá vůně čerstvých bylin a zeleniny, chuť je ovocná s těkavými hořkými tóny, s lehkými květinovými a karamelovými tóny.  V dochuti převládá kvas tropického ovoce a tóny kokosu a bobulí, reaguje na chutě a vůně typické pro oblast Sierra a má jedinečnou chuť; osobitosti dosáhl náš mistr Raicillero. 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Raicilla Perra Suerte, 100% Maximiliana Agave, má průsvitný vzhled. Na nose převládá vůně čerstvých bylin a zeleniny, chuť je ovocná s těkavými hořkými tóny, s lehkými květinovými a karamelovými tóny.  V dochuti převládá kvas tropického ovoce a tóny kokosu a bobulí, reaguje na chutě a vůně typické pro oblast Sierra a má jedinečnou chuť; osobitosti dosáhl náš mistr Raicillero. 

Mistr: Don Manuel Salcedo. 

Postup: malá šarže - řemeslná výroba. 

Růst agáve: 8 až 12 let, polodivoké.

Vaření / pec: Piňa-Jádro se rozštípnou a vaří se tři dny v peci z dřevěných kvádrů, vytápěné dřevem, které se získává kontrolovaným způsobem z dubů endemických pro pohoří Sierra de Jalisco. 

Mletí (drcení): Sekera a drtič. 

Voda: Z přírodního pramene v horách. 

Fermentace: Přírodní, voda s vařenou bagasou se uchovává v temné místnosti po dobu 4 až 6 dnů. 

Destilace: Jednou se destiluje přirozeně v hybridním destilačním přístroji, což je tradiční způsob destilace v Sierra de Jalisco. 

Úprava obsahu alkoholu: Úprava se provádí až do dosažení obsahu alkoholu 41° podle historické chuti regionu.

Raicilla je destilát z agáve, který se vyrábí pouze v 17 obcích v Mexiku, většinou ve státě Jalisco, z nichž pouze ve 13 roste druh Agave Maximiliana, takže jeho zeměpisná oblast je velmi omezená.

Na rozdíl od většiny agáve, které se rozmnožují klonováním, se Agave Maximiliana rozmnožuje pouze opylením a semeny, takže se rozmnožuje pomaleji, ale s vyšší genetickou kvalitou. Po 8 až 12 letech zrání se každá rostlina agáve ručně sklízí. K výrobě jednoho litru agávového destilátu je zapotřebí přibližně 10 až 15 kg agáve. Po dvou až třech dnech vaření, pěti dnech kvašení a jednom dni destilace je raicilla připravena k ochutnání!

 

Raicilla, která potěší zvědavce i znalce. Raicilla Perra Suerte se vyrábí v nadmořské výšce 1 600 metrů v krásném údolí Rincón de Mirandilla, městečku nedaleko Mascoty v Jaliscu, jedné z 15 obcí v Mexiku, kde se vyrábí raicilla; kde roste Agave Maximiliana Baker spolu s dalšími endemickými druhy v půdě tvořené jílovitou půdou obklopenou stromy, jako jsou duby a tepehuaje. 

Podnebí je vlhké a poloteplé; zimy a jara jsou suché a léta deštivá. Jedná se o oblast s rozmanitou a bohatou biosférou. 

Perra Suerte je poctou podstatě tohoto regionu. Mexiko je zemí dvojího druhu. A někdy v této hře dvojznačnosti používáme stejné slovo k popisu dvou diametrálně odlišných věcí. 

Stejně tak výraz „perra suerte“ je jednak způsobem, jak vyjádřit frustraci tváří v tvář neštěstí, a jednak může být chápán jako projev závisti vůči dobré situaci jiného člověka, jako například: „To je ale mrcha štěstí, co ten člověk má!“. Perra Suerte tak syntetizuje tento hluboký kontrast, který tvoří páteř naší mexičnosti; složitost a dualitu naší kultury: oslava a tragédie, štěstí a hořkost, komedie a drama, život a smrt... těžký život a trochu štěstí.

Doplňkové parametry

Kategorie: Mezcal
Hmotnost: 2 kg
Procento alkoholu: 41.00
V balení: 6
PACKAGE: 1

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola