Aperitiv
Aperitiv je alkoholický nápoj, který se podává 15–20 minut před začátkem jídla. Zpříjemňuje čekání na pokrm, vyvolává hlad a větší chuť na jídlo. Mělo by ho být skutečně jen malé množství. Jde také o společenskou záležitost. Podává se nejčastěji 1 decilitr ve skleničkách, nebo miskách s drobným plátkem citronu. Zde platí: jiný alkohol, jiný způsob podávání. Už ve starém Římě se pil aperitiv, aby se připravil trávicí trakt na požitky z nadcházející hostiny. Časem se z aperitivu stala velmi sofistikovaná záležitost. Velkou zásluhu na tom mají Italové, právě v Itálii se zrodily aperitivy, jako je Campari, Martini nebo Cinzano.
Nejprodávanější

Unikátní likér oranžovočervené barvy. Pochází z roku 1919 ze severovýchodní Itálie. Má bohatou a komplexní chuť vyplývající z infuze směsi vysoce kvalitních bylin a kořenů....

Ani bitter, ani likér... prostě Campari. Právem se říká, že bez Campari není bar. Dobře se hodí do jednoduchých míchaných nápojů, jako jsou Campari Orange a Campari & Tonic,...

Cinzano je světově proslulý alkoholický nápoj obdivovaný pro svoji jemnou vyváženou chuť a charakteristické aroma. Cinzano je italská legenda, tradiční, nadčasové, s více jak...

Cinzano je světově proslulý alkoholický nápoj obdivovaný pro svoji jemnou vyváženou chuť a charakteristické aroma. Cinzano je Italská legenda, tradiční, nadčasové, s více jak...

První vyrobení Bianco Casa Cinzano v r. 1757 se stalo důležitou kapitolou v historii koktejlů z Itálie. Díky autentické směsi bylin, koření a vína, jež nápoji dodávají...

Crodino Rosso stimulující červené barvy se vyznačuje trpkým aroma krvavého pomeranče, v závěru s lehce nahořklou tříslovinou.

Klasický čistý vermut výborný s ginem, tequilou nebo bílým rumem. Tato čistá a sladká varianta vermutu byla prvně vyrobena v Chambéry, o mnoho dřív, než italští výrobci přišli...

Vermut, který udělal Martini slavným - zkuste ho 50:50. Dolin Dry je klasický vermut s lehkým, čistým profilem, který dobře ladí s rybami a mořskými plody. Jeho chuť vychází z...

Jemné, lehké, harmonické Poprvé představené v roce 1910, MARTINI® Biancu se přezdívalo ‘Bianchissimo’, nejbělejší, inspirováno bílou barvou vanilky.

Martini Extra Dry bylo poprvé představeno veřejnosti 1. ledna 1900 po téměř 10 let trvajícím vývoji. Úsilí se však vyplatilo a výsledné Extra Dry se stalo základem koktejlu,...

Martini Fiero je 100 % přírodní produkt připravený bez chemických přísad a barviv. Obsahuje šťávu z pomerančů, botanicals (např. kůru ze španělských pomerančů).

Hledání všech možných druhů aperitivu se táhne celou historií Martini. Vytvoření nového druhuMartini v dnešní době bylo složitým procesem.

Ikona Itálie! Vyrábí se podle původního receptu Luigiho Rossi z roku 1863 - v současné době pouze 3 lidé znají jeho tajemství.

Nižší, zlatavě žlutá barva, příjemně, medově kořenité aroma s ovocným podtextem. Chuť je středně plná, svěží s nasládlým závěrem.